Monday, April 6, 2009

... Cara menambat hati MAK MERTUA =)

1

*

Tips anyone???

Kalau ada, sudi-sudikanlah share ngan aku yekk!!!

Aku dahului ngan ucapan TIMA KACIH (ayat!! =P )...


=)




16 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

selalu tolong urut kaki mak mertua...

kot2 la selalu kebas2 kaki....lenguh2 ker...

hehehhe....picit2 kan kepala ker...

carikan uban ker...

hehhehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

Hazrey said...

buy her a brand new mercedez SUV. definitely you will be the love of her life. :)

eddie dewanaga said...

selalu2 la bertanyakan khabar dia...
meluangkan masa bersama, memasak, ajak keluar jalan2 tengok hand bag dan kain2 langsir...

*ini tips dari kerani gua yg ayu tu, nurul aen... gua tak tau, blom kawen2 lagi..!!!

hehehe...

Ma'am_Chelsea said...

Hye Yanie..
Tui gak kan?
Mcm dlm 1 iklan tu ckp, sentuhan 5 saat lebih bermakna dari 5 minit kata-kata...

En. Hazrey...
Tima kacih byk2 cadangan tersebut... (Grrrrrrrrrr.... Nak kene smackdown???)

Hye Eddie... (Hye Nurul Aen...)
Ahaa, thanks yer!!!!!! ;)
Mcm2 taw2 je MAK MERTUA aku suker shopping langsir...

Azure said...

tgk apa MIL suka n tak suka. buat apa yg dia suka n jgn buat apa yg dia tak suka...hehehe..aci tak jawap gitu??

siyes..tu yg akak wat. MIL akak malas buat kueh raya, so time raya, keje akak la buat kueh raya utk umah dia..pastu belikan dia pasu2 n brg hiasan cam kat air hitam tu..suka la dia..byk lg la..dah 7 thn jadik menantu die nih..byk lg nk belaja

Mrs LVoe said...

bsangka baik & pk positif je dear..

zailamohamad said...

salam lynn..hihihi..nasib baiklah MIL zaila ok jer..she's da wonderful MIL in this whole world..cewah..tapi kalo zaila lah kan..rajin amik hati ngan belikan something kat dia, xperlu sesuatu yang mahal, cuma biarlah ikhlas dari hati kita=)
pastu bila kita layan anak dia (suami kita) ngan baik pon actually tupon dah amik hati dia so depan MIL, berlakonlah sket..it works for me babes;p

JohnJenin said...

Masak dan bagi dia rasa. Konpom dia suka

Ma'am_Chelsea said...

Hye Kak Azure...
Ooooo... Mesti akak terer wat kuih nih? Ok kak.. Thanks atas nasihat ye..!

Hye Sha...
Ok dear.. I will... TQ!!!!

Hye Sis Zaila...
Ok my sis... Tima kacih taw!!

Hello Pakcik..
Bab masak nih, slalu jgk amalkan... :) .. TQ yek!

ARIFFDA said...

lynn..kenapa tetiba minta petua ni???cam pelik je...hehehe(gelak ngeri nie)

Famila Akmar binti Faisal said...

lynn...selalu borak-bork ngn die pun ok...layan ngn baik..mesti suke...

*gelang kristal tu pun ok jer..*

Ma'am_Chelsea said...

Hye Kak Bada...
Iyer la kak... Org mcm saye nih kan kurang pngalaman (wekk!!) ... Tu yg nak tnye tips2 dari Otai2 dlm blog nih... Leh share kan?

Hye Fila...
Thanks yer Fila comel... Yang tang gelang kristal tu leh dipertimbangkan... Muehehehehe..~~

Hezrina Rusli said...

apa yek??
hihihi..rin da kawin dkt 2 tahun pon still xtau nk amik ati MIL cano lg..tp kn, sjk2 rin peknen ni xyh rin amik ati dia tau! dia yg dlu amik ati rin..muahahaha!! sah2 MIL ku nk cucu..(leh amik ksmptn x??hihi...)

dialicious said...

hi..awak dh kahwin baper lame?ala..selalu2 masak n antar food kt dia.pastu rajin2 borak cukupla.yg paling penting,bykkan bersabar..hehehe..eceh..mcmla ade pengalaman!huhuhu

Ma'am_Chelsea said...

Hye Diah!~

Baru jgk... baru nak masuk 4 bln... Hehehee..... Okes, thanks ye dear atas nasihat tu... Akan ku manfaatkan sebaik2nya.. :)

joegrimjow said...

buat tirasmisu kat mak mertua