Wednesday, April 1, 2009

... Suamiku cedera

,
Salam kwn2 =)

Dua ari lepas (Isnin) pupu ditimpa kemalangan... Ni disebabkan kecuaian di tempat kerja.. Pu tak pakai goggles masa me-welding besi... (Salah siapa? =P )

Mula2 balik dari kerja tu, ok je.. Pastu dah tengah malam, pu dah mengadu mata dia panas & berair... Cepat2 kitowg gi Klinik Idzham... Doktor kasi surat suruh gi refer kat hospital terus coz tak berani nak tanggung risiko...

Kat Hospital Ampang, doktor titikkan ubat dalam mata pu... Barulah boleh bukak & tak berair lagi.. Cuma masih merah... Ciannya kat syg...

Esoknya (Selasa) kena pergi follow up dengan Klinik Pakar (Mata), Hospital Ampang tu semula.. Doktor scan & alhamdulillah takde apa2 yang bahaya.. Mungkin mata tu kena haba panas & jadi kering... Pastu doktor tu cerita, ada kes yang serpihan besi tembus masuk ke mata & terus ke dalam otak... Ngeri...!!!!

Kesimpulannya syg.... Tolonglah UTAMAKAN KESELAMATAN di tempat kerja yer... Contohilah gambar kat bawah nih... Luv u....


Kan encem camni???
.

12 comments:

ARIFFDA said...

lyn..sowi la, ingatkan PUPU tu sePUPU, wakaka...bila n3 hari ni "suamiku cedera"...baru tau...



APRIL FOOL...kehkehkeh

Ma'am_Chelsea said...

Hye Bada...

Kikikikiki... Tu ala2 panggilan manje + gedik... hihihi =)

Hidemichimomotani said...

Beringat... Safety & Health kene jaga. Tp tu taktik baik nak dpt MC tu!hehe.

Mrs LVoe said...

sha pun thot PUPU tu sepupu.

my hubby pnh kena kes mcm nie b4 dia kawin gn sha. alhamdulillah x ape.

Ma'am_Chelsea said...

Hye Hidemichi...
A'ah setuju.. Taktik baikkk punyer... Wife pun bley tumpang skaki... Muahahaha (gelak jahat...)

Hellow Sha yg comey...
Hehehe... Saje je pnggil Pupu... Dlu2 b4 kawen pggil Papa... Ntah, lama2 transform (tiru ayat AF..) jadik Pupu pulak... Owhh, yeke hubby Sha pun penah kene.. Sure susah ati giler2 mase tu kan? Haiii, harap x berulang dah :(

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hubby aku pun penah kena ni...aper ke namanya shock welding?

Ma'am_Chelsea said...

Hye elissmie..
Mungkin lar agaknyerr... Aku pon x pasti namanyeww... Nmpaknyer pasni kene belikan goggles utk suami masing2... Ngehh3x...

Elyn said...

wah bahaya gak ni....... seb baik la ok mate PU tu hihihi

eddie dewanaga said...

safety first..!!

whatever u do, wherever u are..!!

Ma'am_Chelsea said...

Hye sis Elyn...
Syukurla xde pape...Muehehehe....

Hi Eddie...
Ye, toceiiiii3x... Nanti aku smpaikn kat pupu aku tu yekk...! :)

JohnJenin said...

Terkejut baca awal awal tadi. Nasib ler tak dak apa apa. Mata benda yang berharga. Sila lah jaga dengan sempurna.

Ma'am_Chelsea said...

Hye Pakcik,
Thanks atas nasihatmu.... Nnt saye smpaikn... =)