Thursday, March 26, 2009

... Jika Wanita Umpama Ikan

>
(Email ni aku dpt daripada Abg Long.. TQ ye!! Just nak share bacaan ngan kekawan sumer ptg2 cmni... Mane taw leh kurangkan stress kowg... Kikiki.. )
(
(
Jika Wanita diumpamakan Ikan,
kategori ikan apakah yang jadi favorite anda?



IKAN SALMON
Bentuknya OK, indah, dagingnya pink muda dan enak dimakan. Tapi sayangnya mahal, soalnya masih boleh diimport. Sesuai… ada nilai, ada kualiti….INI WANITA BERKERJAYA.....


IKAN ARWANA
Kalo yang ini kalau di akuarium memperlihatkan kesombongan dan keangkuhan kerana tau tubuhnya indah, langkahnya lemah gemalai dan memancing mata.. nakal melihatnya di manapun dia bergaya..... So pasti harganya mahal kalau ingin memilikinya.... INI PERAGAWATI, CELEBRITY or keatas........


IKAN MAS KOKI
Ini jenis ikan lumayan mahal, indah bentuknya, warnanya, dan lenggak- lenggoknya. Sayangnya hanya boleh dilihat, dikagumi, tak boleh dimakan, kerana termasuk kategori ikan hiasan..... INI BINI ORANG.......


IKAN BANDARAYA
Jenis ini murah dan selalu menempel di kaca akuarium. Kalo sudah menempel, susah sgt nk lepaskannya.... mcm gam...INI AWEK ALIM, ANAK USTAZ nii........


IKAN KELI
Kalo yang ini harganya murah, bisa dimakan dimana saja. Banyak dijual di tepi jalan, harus hati-hati.. INI AWEK TEPI JALAN........


IKAN BILIS
Bentuk dan rasanya gitu- gituuu... saja. Selalu sedap dimakan kalau tidak ada sayur atau tidak ada lauk yang lain.... INI BINI SENDIRI....



*Ikan Arwana & Ikan Mas Koki tu wujud ker? Tak pernah dengar pun... Hikssss...
K
K
K

10 comments:

eddie dewanaga said...

gua suka karipap sadin... ikan sadin dan sandwich sadin... gua suka wanita indipendent, campak laut dia boleh berenang, campak luar tingkap dia boleh terbang... tak perlu cantik, tak perlu baik, asal ada otak, sudah...

(tak cantik, mekap byk kat kedai, tak baik, aku boleh ajar...)

Ma'am_Chelsea said...

Dah jmpe kan?

=)

Mrs LVoe said...

:-))

Elyn said...

saya ikan kembong....... sebab perut asik kembong lalalalalla

Ma'am_Chelsea said...

Hye Sha dearie =)

Ma'am_Chelsea said...

Sis Elyn..

Ikan kembong??

Kekekekeke....

Goreng pun sodap tuhhh =)

Hidemichimomotani said...

wanita=Ikan?..ko yg cakap eh, bukan aku!hahaha.

Ma'am_Chelsea said...

Hidemichi,

Prumpamaan jer tuh =P

Wekkkkkk!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bini sendirik macam ikan bilis jer..kalo ikan patin masak tempoyak ker..sedap sket...hikss

Ma'am_Chelsea said...

Sis Elissmie...

Ikan bilis; walaupun kecik, tapi mahal gak... Byk kgunaan; smbal nasik lemak, perencah utk goreng sayur... bla3x...

Heheeee.....